Evenementen

Dit zijn de evenementen die het Buurtcomité Loevestein123 organiseert. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. De activiteiten worden georganiseerd voor en door de bewoners aan en rond het Skûtsje (zie kaartje op pagina “contact”).


2 maart -Korte baanschaatswedstrijden voor de jeugd

 • 18:45 uur – Inschrijven bij de baan. Locatie: Sloot tussen Aak en Boeier. Deelname gratis.
 • 19:00 uur – Start van de wedstrijden.

Alleen de schaatsers mogen op het ijs tijdens hun wedstrijd. Publiek blijft op de kant staan. De ijslaag is niet vertrouwd voor groepen met mensen.

Tips: Kleed je met meerdere laagjes aan en smeer je gezicht goed in (met vaseline). Deelname is gratis en op eigen risico. Warme chocomelk € 1,=.

Volgens de weersverwachting gaat de ijslaag de komende dagen groeien, dus haal de schaatsen alvast maar uit het vet. Het is voor het eerst sinds 2010 dat er weer een schaatswedstrijd wordt georganiseerd.


31 maart – Paasactiviteiten

15.00 uur – De Paashazen zijn weer in Loevestein! Het feest is voor alle kinderen vanaf 0 jaar uit de wijk Loevestein. Zoek de Paashazen op, langs de doorgaande weg van het Skûtsje en de Delling.

 • Paashazen lopen door de wijk om de kinderen op te halen voor het paaseierenzoeken. Zoek de paashazen op langs de doorgaande weg van het Skûtsje en de Delling.
 • Voor alle kinderen is er een fotospeurtocht door de wijk Loevestein en er zijn leuke paasactiviteiten op het weiland aan de zuidzijde van het Skûtsje. (Groot)ouders, oudere broers/zussen mogen ook meelopen met de speurtocht, dus geef op het opgavestrookje aan of je als begeleiding met je kind(eren) mee zou willen lopen.

Heb je zin om mee te doen, meld je vooral aan via het Opgaveformulier Paasactiviteiten 2018. De kosten bedragen € 2,50 per kind. De opgavenstrook en het geld kunnen tot uiterlijk 19 maart worden ingeleverd in een gesloten enveloppe op de volgende adressen: Delling 12 of Jol 4.

We hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen gaan meedoen! Geniet alvast van de voorpret door de video te bekijken van de Paasactiviteiten uit 2012.


8 september – Buurtfeest

De festiviteiten van het Buurtfeest zijn rond de kruising van het Skûtsje met de Aak.

Middagprogramma kinderen (alle leeftijden)

Vanaf 13:30 uur:

 • Viswedstrijd (neem je hengel mee!!), kaatsclinic en een buikschuifbaan. De jongste jeugd mag gaan vissen, er komt een springkussen en jullie kunnen bootje varen.
 • IJscokar, ranja en de lekkere warme hottub.
 • Een heuse brandweerwagen komt langs!
 • Miniclub/kinderdisco en heerlijke suikerspinnen.

Avondprogramma voor jong en oud

 • Vanaf 18.00 uur – Barbecue. Er is weer een goed verzorgde barbecue. Opgave is niet nodig. Munten voor drinken en de barbecue koopt u in de tent.
 • Om 19.30 uur start het AVONDFEEST voor alle buurtbewoners van Loevestein. Muziek en dance onder leiding van DJ SUBTUNE!
 • Koop loten kopen. Maak kans op een ballonvaart voor 2 personen! Je kunt de hele dag loten kopen.

Meld je nu aan!

Het deelnameformulier kan je hier downloaden. De deelname per kind bedraagt € 3,50. Stop het ingevulde formulier en het geld in een gesloten enveloppe. Lever dit in op 1  september of eerder bij: Hessel Hijlkema, Skûtsje 108.

Vrijwilligers die willen helpen op deze dag, kunnen zich melden bij Benno de Haan, Skûtsje 35, tel. 0513-462321 / 06- 13975584, bjhaan@planet.nl.


31 december – Oudejaar

19:30 uur – Fakkeltocht door de wijk en lekkere warme chocolademelk na. Kosten €1,=. Start en einde bij de feesttent aan de Aak.


1 januari – Nieuwjaar 2018

Programma onder voorbehoud.

00:30 uur – Vuurwerkshow aan de zuidzijde van het Skûtsje.


DEELNAME AAN ACTIVITEITEN IS OP EIGEN RISICO. DE ORGANISATIE IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR SCHADE OF LETSEL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.